Slider

Wilma Brouwer-Rouhof is de eigenaresse en tevens de mondhygiënist van de praktijk "De Mondhygiënist"
Geboren en getogen in Hengelo (O), ben ik al jaren werkzaam in de tandheelkunde. Allereerst heb ik vijf jaar als tandartsassistente gewerkt. Daardoor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het voorkomen (preventie) van tandpijn en ander tandleed. Ik ben ervan overtuigd dat je door het nemen van goede preventieve maatregelen en door goede behandelingen, veel ellende en ziektes kunt voorkomen. Goede voorlichting en behandeling zijn daarom belangrijk.

Daarom heb ik op mijn 27ste besloten om mijn fulltimebaan als assistente op te zeggen en weer te gaan studeren. Ik ben de driejarige opleiding tot mondhygiëniste in Nijmegen gaan volgen. In 1999 heb ik mijn diploma behaald. Direct na de opleiding ben ik gevraagd te komen werken bij Professor H.H. Renggli, hoofd parodontologie van de Radbout Universiteit te Nijmegen. Daarnaast ben ik als mondhygiënist gaan werken in een algemene tandartspraktijk in Beuningen.
Voordat ik met mijn opleiding begon, wist ik al, dat ik ooit mijn eigen praktijk wilde starten. Nadat ik een jaar in loondienst had gewerkt en ik iedere minuut had nagedacht over hoe ik mijn eigen praktijk op zou willen zetten (of: vorm zou willen geven), was het dan zo ver.

Mijn droom werd op 24 juli 2000 werkelijkheid, toen ik mijn eerste patiënt mocht verwelkomen aan de Zuidwal 22 te Delden.

Nog ongeveer vier jaar heb ik één dag in de week bij Professor H.H. Renggli in Nijmegen gewerkt, waar ik veel kennis opdeed en veel input en steun (feedback) kreeg om mijn patiënten zo goed mogelijk te behandelen. Naast het runnen van mijn eigen praktijk, heb ik ook nog twee jaar cursussen verzorgd voor tandartsassistentes om hen aan te leren patiënten op de juiste manier instructies en adviezen te geven.

Ik ben een enthousiaste en gedreven vrouw die graag mensen wil helpen hun gebit gezond en mooi te leren houden. Ik probeer mensen op hun gemak te stellen en hen van goed advies te voorzien, waardoor ze hun gebit langer in een betere conditie kunnen behouden. Ik probeer iedere patiënt die aandacht te geven die nodig is om angsten te reduceren. Ik geef goede praktische adviezen en waar nodig behandel ik het tandvlees, waardoor er een betere conditie van het tandvlees ontstaat. Als het tandvlees in een goede conditie verkeert, wordt de hele conditie van de mond verbeterd waardoor een tandartsbezoek een fluitje van een cent wordt.

Ik heb als doel monden gezonder te maken waardoor de hele mens beter functioneert. Bovendien voorkomt een gezonde mond andere ziektes elders in het lichaam, zoals hart -en vaatziekten of diabetes.

Preventief kun je al heel veel doen om de mond gezond te houden!