Slider

De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op. Een frisse en schone mond is aantrekkelijk. Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit En zelfs tot het verlies van tanden en kiezen. Ook kunt u ziektes voorkomen als uw mond gezond is. Diabetespatiënten hebben stabielere suikerwaarden als de mond gezond is!

De mondhygiënist helpt u uw mond gezond, sterk en fris te houden.

De mondhygiënist behandelt mond- en tandvleesproblemen én helpt nieuwe problemen te voorkomen. En voorkomen is altijd beter dan genezen!

Het is in ieder geval belangrijk naar de mondhygiënist te gaan, wanneer u last heeft van:

  • pijnlijk tandvlees

  • bloedend tandvlees (vooral bij poetsen)

  • rood en gezwollen tandvlees

  • vieze smaak in de mond en/of slechte adem

  • losstaande of verplaatsende tanden

  • terugtrekkend tandvlees

  • schaamte over het uiterlijk van het gebit door mondproblemen

Tandsteen en ontstoken tandvlees
Ontstoken tandvlees ontstaat door plaque, een kleverig wit laagje. Tussen de tanden en kiezen en langs de rand van het tandvlees is dit moeilijk weg te halen. Wanneer plaque niet vaak en goed genoeg wordt verwijderd, kan het hard worden; dit noemen we dan tandsteen. Daardoor kan het tandvlees gaan ontsteken. Uw tandvlees wordt rood, bloedt snel en u kunt een slechte adem krijgen. Na verloop van tijd wordt de ruimte tussen tanden en tandvlees, de zogenaamde 'pocket', groter en gaan tanden en kiezen losser zitten. Uiteindelijk kan ook het kaakbot aangetast worden en kunnen tanden en kiezen uitvallen. Door een goede mondhygiëne kunnen deze problemen voorkomen worden. Bij tijdige behandeling is volledig herstel mogelijk.

Waarom is een bezoek aan De Mondhygiënist naast het tandartsbezoek aan te bevelen?
De tandarts kijkt voornamelijk naar uw tanden en kiezen en houdt globaal het tandvlees in de gaten. Als er iets is met uw tandvlees, dan behandelt een tandarts dat vaak niet meer zelf. Vroeger verrichtten tandartsen alle handelingen zelf, nu delegeren zij een aantal zaken. Daarom worden tandvleesproblemen vaak behandeld bij mondhygiënistes.

De Mondhygiënist is een zelfstandige praktijk dus onafhankelijk van de tandarts.De Mondhygiënist kijkt zowel naar gaatjes, maar daarnaast ook naar alle andere weefsels in de mond. Hierdoor heeft u als het ware een extra onafhankelijke controle van uw gebit.

Ik hou de tandarts op de hoogte van wat ik doe en bij eventuele problemen neem ik contact met uw tandarts op. Ik hecht veel waarde aan een goede verstandhouding met uw tandarts.

Over de Mondhygiënist

Een gezond gebit is meer dan "geen gaatjes". De mondhygiënist heeft een eigen specifieke deskundigheid op het gebied van mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees. "Mondhygiënist" is een beschermde titel, het vak mondhygiënist is een beschermd beroep met een eigen beroepsopleiding.

Om zoveel mogelijk up to date te blijven volg ik jaarlijks mijn bij- en nascholingscursussen. Mijn praktijk wordt geaccrediteerd en ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en het Kwaliteits Register Mondhygiënisten.